esterilitza

Si encara sou dels que dubteu si esteriltzar a la vostra mascota o no, us explicarem alguns raonaments de per qué fer-ho.

Un animal esterilizat té probabilitat de tenir una vida més longeva. Els seus problemes de salut provocats per hormones queden molt reduits. En el cas de les femelles problemes d’ infeccions de matriu i  tumors mamaris. En el cas del mascle problemes de pròstata, dominancia amb altres mascles i per tant baralles i el problema que això comporta, a escaspismes de la llar buscant femella, …

Es un fals mite que canvien el seu caràcter. Unicament pot ajudar, d’una manera positiva, a canvis en individús força dominants i /o agressius amb altres animals. També es erroni, que les les femelles han de parir com a mínim un cop a la seva vida.

Darrers estudis, aconsellen, esterilitzar abans del primer zel ja que encara s’ha vist una reducció major a tumoracions mamaries en les femelles.

Les nostra recomanació rere aquesta cirurgía, es controlar l’alimentació per evitar el sobrepès. Dipossem de l’aliment que necessiten per evitar-ho i en els gats , a més, controlar l’aparició de càlculs urinaris i altres problemes del tracte urinari.

Amb l’esterilització, exercici regular i una dieta adïent, tindreu una mascota saludable i amb menys risc de malaties provocades per les hormones.